Info studieaanbod 2e graad 'Kiezen na het 2e jaar' - dinsdag 14 mei (19 uur)

Info studieaanbod 3e graad 'Kiezen na het 4e jaar' - donderdag 16 mei (19 uur)

Oudercontact studiekeuze na het 6e/7e jaar' - donderdag 16 mei (19-21 uur)

Locatie: sporthal Campus Abdij

studieaanbod_nieuw_Insta.jpg

Moderne of klassieke talen? Economie of STEM? Vanaf september vind je het allemaal in Hasp-O Centrum! We heten je van harte welkom op onze infomomenten! Als leerling van Hasp-O Centrum ontdek je in het vernieuwde 1e jaar je eigen mogelijkheden. We zetten in op vaardigheden van de 21e eeuw die je klaarstomen voor de toekomst! Kom kennismaken met ons studieaanbod van het 1e t.e.m. het 7e jaar. Klik op de afbeelding voor meer info!

KCSTwordtHASPOCENTRUM.png

Vanaf 13 februari 2019 gaan wij, samen met de andere katholieke secundaire scholen van Sint-Truiden, verder onder één nieuwe naam: Hasp-O, Katholiek Onderwijs in Haspengouw. Voor onze school wordt dit Hasp-O Centrum. Voor actuele informatie verwijzen we je door naar onze nieuwe website www.hasp-o.be

1 Blegny 1.jpg

Tijdens de vriendschapsdag trokken al onze leerlingen erop uit voor allerlei activiteiten! Klik op de foto door naar onze rubriek HOT SPOT en geniet mee van hun ervaringen in Blegny, Ramioul, de Hoge Venen, de projectdag 'Wonen in Sint-Truiden rond 1840', de brouwerij van Kerkom, de VRT, Aken, Punch Powertrain, het Minderbroerdersmuseum & de escaperooms @ KCST!

chrysostomos2019_groepsfoto.jpg

Onze laatstejaars vierden Chrysostomos met een feest in echte Disneystijl, inclusief Disney On Ice.  Een dagje eerder gingen ze voor grappige 'bal marginal'-outfits. Ze sloten hun feestweek af met de Midnight-fuif. Proficiat  aan het Chrysostomoscomité voor een geslaagde editie!

KnopInfobrochure.jpg
KnopInschrijvingen.jpg
KnopPedagogischproject.jpg
firstlegogroepsfoto.jpg

Van FIRST LEGO LEAGUE naar STEM: deze enthousiaste jongeren namen tijdens de eerste weken van het schooljaar deel aan de First Lego League rond het thema: 'Into Orbit'. Vanaf september kan je in onze school ook kiezen voor de richting STEM!

cthruwallsgroepsfoto.jpg

CthruWalls: In samenwerking met Erfgoed Haspengouw en Museum De Mindere gingen onze leerlingen op ontdekking via de interactieve workshops 'Ik geloof in jou' en 'Vluchten in Erfgoed'.

Omdat je door te reizen zoveel meer leert dan in een schoolboek, organiseren we vanaf het 4e jaar meerdaagse reizen naar topbestemmingen: tijdens de krokusvakantie trekken onze 4e-jaars naar Parijs en onze 5e-jaars naar Praag. Onze laatstejaars bezoeken tijdens de paasvakantie de eeuwige stad Rome, Pompei, Capri en Napels. 

studiebegeleiding.jpg

Vind je het moeilijk om aan je huiswerk of ICT-taak te beginnen? Zoek je met klasgenoten een plaats om je groepswerk te maken? We bieden je op school graag een rustige plek voor die taken onder leiding van een vakleraar.

Reynders_2018.jpg

Minister Reynders nodigde 14 Vlaamse scholen uit in het Egmontpaleis om over Europa te praten. Ook 30 laatstejaars van KCST behoorden tot de gasten: in workshops praatten zij over terrorisme, migratie en de aanpak ervan. 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.