Op het programma

 

Dankviering en proclamatie

  • dinsdag 26 juni, 19.00 uur
Duras.png

Op zondag 29 mei vertrokken 11 leerlingen en 2 leraars samen met 15 senioren uit Sint-Truiden naar Duras in Frankrijk in het kader van een uitwisselingsproject. Gedurende een week logeerden de leerlingen en senioren in een gastgezin en deden ze gezamenlijke activiteiten en uitstappen. Een bezoek aan Dune de Pyla (Bassin d’Arcachon) mocht er zeker niet aan ontbreken. Ook een bezoek aan het kasteel van Bonaguil stond op het programma. Het was een onvergetelijke ervaring. We kijken al uit naar de komst van onze Franse correspondenten volgend schooljaar.

_DSC3844 (Custom).jpg

Op woensdag 9 mei verzamelden in de Academiezaal 178 laatstejaars om naar het verkiezingsdebat georganiseerd door KCST te komen luisteren. Acht partijen kwamen ieder hun programma voorstellen en vervolgens werd het debat opgebouwd rond 5 thema's. De leerlingen vuurden hun vragen af op de kandidaten en de stemming werd met spanning afgewacht.

_DSC3742 (1280x848).jpg

De leerlingen van het vijfde jaar bezochten gedurende twee dagen de Frontstreek. Hun uitstap startte in Vimy waar ze in bewondering stonden voor het Canadese monument. Het stadsspel in Rijsel verplichtte hen in het Frans op zoek te gaan naar allerlei wetenswaardigheden over deze stad. Aan de Menenpoort legden drie leerlingen een krans neer tijdens het dagelijkse herdenkingsmoment voor de slachtoffers van WOI. Na een bezoek aan het In Flanders Fields museum maakten ze een fietstocht door het frontlandschap onder leiding van zeer gedreven gidsen. Met de zon erbij was deze editie zeer geslaagd!

egmontpaleis.jpg

Op 18 april brachten 11 leerlingen van de derde graad, op uitnodiging van minister Reynders, een bezoek aan het Egmontpaleis. De minister hield er een uiteenzetting over Europa.

KnopInfobrochure.jpg
KnopInschrijvingen.jpg
KnopPedagogischproject.jpg
llnraad.png

De leerlingenraad Campus Abdij heeft haar laatste vergadering erop zitten. Dank je leerlingenraad! 

IMG_0722.jpg

Op 14 mei bracht 5OMC een bedrijfsbezoek aan Call Excel in het kader van de lessen Secretariaat.

Met een groep laatstejaars bezochten we tijdens de paasvakantie de eeuwige stad Rome. Het Colosseum, het Forum Romanum, het Capitool, de Palatijn, het Vaticaan, Trastevere en zo veel meer mooie plekken werden door onze enthousiaste leerlingen gedurende drie intense dagen bezocht. 

De volgende dag brachten we een bezoek aan Pompei. In Paestum bezochten we een mozzarella-boerderij en in de namiddag de Griekse tempels. Op de voorlaatste dag genoten we van een boottocht naar en rond het eiland Capri onder een stralende zon. We sloten onze reis af in het drukke Napels.

studiebegeleiding.jpg

Vind je het moeilijk om aan je huiswerk of ICT-taak te beginnen? Zoek je met klasgenoten een plaats om je groepswerk te maken? We bieden je op school graag een rustige plek voor die taken onder leiding van een vakleraar.

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.