Vanaf 1 september 2017 verwelkomen wij de leerlingen van de eerste graad in onze campus Plankstraat nr 11. De leerlingen van de tweede en derde graad verwachten we op campus Abdij in de Diesterstraat 1. Maar eerst genieten we samen van een deugddoende en welverdiende vakantie! 

banner.jpg

Kies je voor KCST? Goed idee!

Inschrijven voor schooljaar 2017-2018 kan vanaf 16 augustus tussen 10u en 18u in de Plankstraat nr 11. Bij dringende vragen, kan je altijd terecht op het nummer 011 70 50 01.

In onze infobrochure vind je alvast de nodige uitleg over onze studierichtingen en lessenpakketen. Wij bieden ook een uitgebreid zorgbeleid aan voor leerling met leeruitdagingen. 

Met een groep van 87 laatstejaars bezochten we tijdens de paasvakantie de eeuwige stad Rome. Het Colosseum, het Forum Romanum, het Capitool, de Palatijn, het Vaticaan, Trastevere en zo veel meer mooie plekken werden door onze enthousiaste leerlingen gedurende drie intense dagen bezocht. 

De volgende dagen beklommen we eerst met veel moed de Vesuvius en brachten een bezoek aan Pompei. In Paestum bezochten we een mozzarella-boerderij en in de namiddag de Griekse tempels. Op de voorlaatste dag genoten we van een boottocht naar en rond het eiland Capri onder een stralende zon. We sloten onze reis af in het drukke Napels.

studiebegeleiding.jpg

Vind je het soms moeilijk om aan je huiswerk te beginnen? Zoek je met je klasgenoten een plaats om een groepswerk te maken? Heb je moeite om aan een ICT-taak te beginnen?

We bieden je op school graag een rustig plekje om dat soort opdrachten te doen onder begeleiding van een vakleraar. Ook je werk laten bijsturen is een optie. 

Op Dikketruiendag plaatsten onze leerlingen het milieu in de kijker: een aantal klassen kreeg voor het eerst les in een buitenklas. Biologieleraar Tom Stas liet de jongeren nadenken over de oorzaken en gevolgen van de klimaatverandering.

 

Om de dag én zichzelf ludiek aan te kleden, hielden de leerlingen van de 1e graad zich graag aan de dresscode die de gezondheids- en milieuraad had voorgesteld: het werd een verfrissende buitenleservaring voor een bonte bende onesies!

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.