banner.jpg

Kies je voor KCST? Goed idee!

Inschrijven voor schooljaar 2017-2018 kan elke dag tijdens de schooluren, liefst na afspraak op het centrale nummer 011 70 50 00.  In onze infobrochure vind je alvast de nodige uitleg over onze studierichtingen en lessenpakketen. 

Met een groep van 87 laatstejaars bezochten we tijdens de paasvakantie de eeuwige stad Rome. Het Colosseum, het Forum Romanum, het Capitool, de Palatijn, het Vaticaan, Trastevere en zo veel meer mooie plekken werden door onze enthousiaste leerlingen gedurende drie intense dagen bezocht. 

De volgende dagen beklommen we eerst met veel moed de Vesuvius en brachten een bezoek aan Pompei. In Paestum bezochten we een mozzarella-boerderij en in de namiddag de Griekse tempels. Op de voorlaatste dag genoten we van een boottocht naar en rond het eiland Capri onder een stralende zon. We sloten onze reis af in het drukke Napels.

IMG_9438 (1280x853).jpg

Op zaterdag 22 april organiseerden we een oud-leerlingenavond in onze sporthal. Ruim 700 gewezen KCST'ers zakten af naar hun oude habitat om bij te praten en  gezellig een hapje te eten bij de aanwezige foodtrucks. 

Op Dikketruiendag plaatsten onze leerlingen het milieu in de kijker: een aantal klassen kreeg voor het eerst les in een buitenklas. Biologieleraar Tom Stas liet de jongeren nadenken over de oorzaken en gevolgen van de klimaatverandering.

 

Om de dag én zichzelf ludiek aan te kleden, hielden de leerlingen van de 1e graad zich graag aan de dresscode die de gezondheids- en milieuraad had voorgesteld: het werd een verfrissende buitenleservaring voor een bonte bende onesies!

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.